Annika_schrijft » Specials » Belastingvrije autos
Annika_schrijft: Informatie van A tot Z

Financiële voordelen van rijden met een belastingvrije auto

Financiële voordelen van rijden met een belastingvrije auto Autorijden is duur, daar is bijna iedereen het over eens. Er zijn natuurlijk diverse manieren om op de autokosten te besparen, en één daarvan is het rijden met een auto van 25 jaar of ouder.

Geen motorrijtuigenbelasting betalen

Het grootste voordeel gedurende de periode dat je in een auto van 25 jaar rijdt, is de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting. Alleen hierdoor bespaar je al vele honderden euro’s per jaar en in het geval van een auto die op diesel of LPG rijdt, bespaar je hiermee jaarlijks een bedrag van minimaal rond de 1000 euro. Ook wanneer de nieuwe regeling inzake kilometerheffing wordt ingevoerd, blijven de auto’s die op 31 december 2011 al belastingvrij zijn, vrijgesteld van deze heffing.

Een lage premie voor de autoverzekering betalen

Ieder verzekering hanteert eigen voorwaarden om in aanmerking te komen voor een zogenoemde oldtimerverzekering, waarvan de premie veel lager is dan die van een normale autoverzekering. Vergelijk de voorwaarden van diverse verzekeraars en kies de voor jou meest geschiktste.

Goedkoop een tweedehandse belastingvrije auto kopen

Een oudere auto is per definitie relatief goedkoop in aanschaf, maar er zijn wel enkele aandachtspunten waarmee je rekening moet houden zodat goedkoop niet duurkoop wordt. Een optie om een goedkope belastingvrije auto te kopen, is bijvoorbeeld het invoeren uit Duitsland. Lees hierover meer in de artikelen over het invoeren van een Duitse auto.

Meer informatie over de voordelen van een belastingvrije auto

In de hierna genoemde artikelen kun je handige informatie, feiten, ontwikkelingen en tips vinden betreffende het rijden met een auto van 25 jaar of ouder.
Een autoverzekering voor de klassieker of oldtimer afsluiten

Een autoverzekering voor de klassieker of oldtimer afsluiten

Als we het hebben over een oldtimer, dan hebben we het over een klassiek voertuig. Er is geen eenduidige definitie van een oldtimer of klassieker. De belastingdienst, verzekeraars, garages en hobbyclu…
Een klassieke Mercedes W123 kopen en rijden

Een klassieke Mercedes W123 kopen en rijden

De Mercedes W123 is een echte klassieke auto, die ook met recht klassieker of oldtimer genoemd mag worden. Dit is dus niet zomaar een auto waarmee je gezien de leeftijd belastingvrij kunt rijden, dus…
Gepubliceerd door Annika_schrijft op 27-01-2010, laatst gewijzigd op 19-11-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
Schrijf mee!